23948sdkhjf

Ja til superligastadion og tusindvis af boliger

Boliger, erhverv og et stadion med udsigt til Frederiksborg Slot rykker endnu et vigtigt skridt nærmere i Hillerød

Det store stadionprojekt i Hillerøds sydlige udkant, Favrholm Stadionkvarter, er nu et skridt tættere på at blive en realitet.

Etape 1 af planerne omfatter et nyt stadion i superligastørrelse, sportsområde, boliger og erhverv og peger desuden vider for udviklingen af hele kvarteret. Og det har byrådet i Hillerød Kommune nu godkendt dispositionsforslaget for.

Bag projektet står ejedomsudviklerne Propreco A/S. Ifølge selskabets adm. direktør, David Ernst-Sunne, er Favrholm Stadionkvarter efter godkendelsen 'meget tæt på at blive en realitet':

- Dispositionsforslaget for Favrholm Stadionkvarter viser et nyt og bæredygtigt kvarter, som vil bidrage til Hillerøds imponerende byudvikling. 95 hektar med gode boliger, erhverv, natur og ikke mindst et sportsområde med faciliteter på højt, internationalt niveau, siger David Ernst-Sunne i en pressemeddelese.

Offentligt udbud efter endelig ja

Dispositionsforslaget er en videreudvikling af den oprindelige plan for Favrholm Stadionkvarter, der blev politisk godkendt i 2022.

Efter planen skal Favrholm Stadionkvarter rumme et nyt stadion med plads til 10.000 tilskuere, 2200 nye boliger, en skole, kontorerhverv, hotel, butikker samt akademi, træningsfaciliteter og administration til områdets Superligahold FC Nordsjælland.

Propreco skal sammen med Hillerød Kommune og FC Nordsjælland indfri det storstilede projekt, der blev præsenteret tilbage i 2019. Projektet var var oprindeligt tiltænkt at stå færdigt i 2025, men er sidenhen blevet forsinket med fire år.

Efter det politiske ja til dispositionsforslaget venter en otte ugers offentlig høring.

Når dispositionsforslaget og kommuneplantillægget er endeligt vedtaget vil Hillerød Kommune udbyde Stadionkvarteret til salg i et offentligt udbud.

Projektets byggeaktører:

Totalrådgiver for udviklingen af Favrholm Stadionkvarter:

  • AI A/S i samarbejde med underrådgiverne Gehl Architects A/S og Niras A/S

Konkurrencevinder og rådgiver for stadionområdet i Favrholm Stadionkvarter:

  • Elkiær og Ebbeskov Arkitekter ApS i samarbejde med underrådgiver Masu Planning ApS, PLH Arkitekter A/S, OJ Rådgivende ingeniører A/S

Hillerød Kommune

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125